Flyboarden in scheveningen

Flyboarden is een watersport. Bij deze sport worden er door een waterscooter twee krachtige stralen gemaakt, waardoor de Flyboarder hoog boven het water zweeft. Het lijkt dus als het ware op vliegen! Deze sport is geschikt voor alle leeftijden. Binnen één les vlieg je al ver boven het water!

Hoe werkt het?

Je gaat op een board staan. Dit bord is gekoppeld aan de waterscooter. Aan de onderkant van het board zitten straalpijpen, die door middel van een lange slang aan de waterscooter zitten. De waterscooter creëert vervolgens de krachtige stralen, waardoor je de lucht in gaat. Het vergt wel een beetje oefening om je evenwicht te bewaren boven deze stralen, maar dit is vaak snel onder de knie zodat je heerlijk kan flyboarden.

Waarom Scheveningen?

Flyboarden is een nieuwe sport, dus nog niet veel organisaties kunnen een goede training geven. In Scheveningen zijn de Nederlandse Kampioenschappen geweest. Dit betekend dat de instructeurs erg ervaren zijn en hierdoor kunnen zij het flyboarden goed overbrengen naar de leerlingen. Ook zijn de instructeurs gediplomeerd in veiligheid. Hierdoor kan iedereen veilig kan flyboarden.

Ga naar de site!