Bedrijfsuitjes, waar let je op?

Voor sommigen is het erg leuk, voor anderen een dag van irritaties en ergernissen die ze liever overslaan: het bedrijfsuitje bij Wolfslaar. Er wordt een dag plezier bedacht voor het personeel, maar waar moet je dan rekening mee houden?
Interesses

Niet iedereen op kantoor zal dezelfde intresses hebben, en dat is maar goed ook, zo blijf je uniek. Maar dat geeft wel uitdagingen bij het plannen van dit soort events, zeker bij grotere bedrijven. Zorg dus dat je weet wat men interessant vindt en doe niks te uitbundigs als je personeel dat ook niet is. Niet iedereen zal paintballen of parachutspringen kunnen waarderen. Zet alle idee├źn van je personeel bijvoorbeeld op een rijtje en laat hun meedenken. Zo bevorder je niet alleen interesse, maar voorkom je uitjes waar niemand behoefte aan heeft.
Planning

Een goede planning is noodzakelijk voor uitjes, je moet tenslotte zorgen dat iedereen weet wanneer het plaatsvindt, hoe het eventuele transport geregeld is en natuurlijk hoe dat gaat met lopende projecten met deadlines. Zorg dus al ruim van te voren dat iedereen weet wat er gaat gebeuren en wanneer. Dit kan heel handig met een projectmanagementtool. Dat moet natuurlijk plaatsvinden op een locatie die voor de meeste mensen goed bereikbaar is. Het inzetten van bussen kan ook een goed systeem zijn, zeker als men graag wat drinkt bij eventueel gezellige avonden.
Team up

Niet alleen de paintball uitjes hoeven in het zicht te komen als je denkt aan bedrijfsuitjes. Ga eens in teams op een city tour. Zo heb je een keer geen geknal in je gezicht, maar leer je op een rustigere en informatieve manier de afdeling beter kennen. Of ga als teams meedoen in diverse stoere race uitjes. Er zijn talloze inspirerende websites waar je een bedrijfsuitje kunt verzinnen op de meest originele manier. Wellicht is een Escape room wel wat? Veel spanning waarin je allerlei vraagstukken moet oplossen om uit een kamer te kunnen ontsnappen in een zo kort mogelijk tijd.
Workshops

Niet alleen hoef je in teams te denken. Je kunt er voor kiezen om workshops te gaan doen met de afdeling. Wellicht kun je je afdeling eens leren koken bij een chique restaurant. Erg leerzaam en ook nog eens lekker. Of wellicht een sportieve kant kiezen en met z’n allen schermen? Er valt genoeg te vinden.
Investeer

Zorg dat je goed investeert in een leuke dag en niet alleen in de planning. Pak groots uit. Je personeel zal je op die manier meer waarderen, zij zitten niet te wachten op een goedkope, saaie dag die chaotisch verloopt of juist luidruchtig doordat er teveel personeel in een te kleine locatie geplaatst is. Zorg dat er genoeg ruimte is of verdeel eventueel de afdelingen met diverse activiteiten. Zo hou je het gezellig. Sluit af met een lekker etentje zodat je een erg leuke dag mooi kunt afronden.