City trip Barcelona

Wil je er lekker even tussenuit? Ga dan op citytrip naar Barcelona. Een vakantiewoning Spanje in Barcelona is ideaal wanneer het voor- of najaar is omdat er dan een zeer aangename temperatuur is. Het eten in Barcelona is typisch Spaans en er zijn grote winkelzones met de bekendste merken. Ook ’s avonds is er een bruisend nachtleven, er zijn talloze cafés en bars waar je tot in de vroege uurtjes kunt blijven. Barcelona is een grote stad waar veel te doen is dus je zult je zeker niet vervelen.

Wat jij niet wil missen in Barcelona

Natuurlijk de Sagrade Familia, de nummer één bezienswaardigheid in Barcelona. De Sagrade Familia is een kerk waar Gaudi is begonnen met het bouwen, maar dit is nooit afgemaakt. Tot op heden is de kerk nog niet compleet en zijn ze nog steeds aan het bouwen. De kerk heeft maar liefst 18 torens die bijna door de gehele stad te zien zijn. De kerk is echt het hoogtepunt van Barcelona en zeker een bezoekje waart wanneer je in de stad bent.

Wat is er verder nog te doen?

Ben je een liefhebber van voetbal? Dan moet je zeker een kijkje nemen in Camp Nou! Camp nou is de thuisbasis voor FC Barcelona en is een enorm voetbalstadion. Er kunnen namelijk meer dan 100.000 toeschouwers zitten. Dit stadion kun je bezoeken voor een rondleiding en het FC Barcelona museum. In 1992 zijn in dit stadion zelfs de olympische spelen gehouden! Naast de voetbalwedstrijden wordt dit stadion ook gebruikt voor concerten en andere sporten.

Ben je meer een cultuurliefhebber? Bezoek dan het Picasso museum. Picasso heeft vroeger een tijd doorgebracht in Barcelona, voordat hij bekend werd. Veel werk van Picasso hangt in dit museum, vooral uit de periode toen Picasso in Barcelona woonde. Later toen Picasso bekender werd, is hij veel In Frankrijk geweest. In het museum in Frankrijk ligt dan ook veel van zijn latere werk.
Twijfel dus niet en boek gelijk je citytrip naar deze fantastische stad!

Ga naar de site!