Handige tips voor de organisatie van een bedrijfsuitje

Organiseer je een bedrijfsuitje, maar heb je nog geen inspiratie? Dat is heel begrijpelijk. Het is namelijk een hele verantwoordelijkheid om er een geslaagde dag van te maken. In dit artikel bieden we handige tip over de activiteiten, het slim inzetten van je budget door bijvoorbeeld goedkoop een auto te huren en het creëren van voorpret.

1. Bedenk een activiteit die bij de groep past

Het is lastig om iedereen tevreden te stellen. Zeker met een bedrijfsuitje ligt de interesse van de groep vaak meer uit elkaar dan bijvoorbeeld binnen een vriendengroep. Bedenk daarom een activiteit die bij de groep past. Vind je het alsnog lastig om dit te verzinnen? Geef dan je collega’s een stem. Hierbij kan je drie voorstellen doen, waarbij de meerderheid van de stemmen wint. Ook kan je het minder specifiek voorleggen door te inventariseren welk type uitje de collega’s willen. Willen ze een actieve activiteit waarbij ze vies mogen worden? Of vinden ze eten of borrelen belangrijker? Op basis van deze specificaties kan je vervolgen de activiteiten op afstemmen.

2. Let op je budget

Bedenk van de voren goed wat je budget is zodat je niet te veel geld uitgeeft. Is er een vastgesteld bedrag per uitje of per persoon? Stem hier je activiteiten ook op af. Je kan bijvoorbeeld de leukste ideeën hebben, dit moet echter wel realiseerbaar zijn. Ook met een krap budget zijn er handige tips. Werk voorbeeld met een aantal consumptiebonnen. Geef dit ook ruim van te voren voor het uitje aan, dan kan je eventueel van te voren geld inzamelen voor extra consumptiebonnen als hier behoefte aan is. Daarnaast is het handig om niet te veel geld uit te geven aan het huren van je vervoer. Ten slotte is handig om alle activiteiten te organiseren op één locatie. Hierdoor kan je mooie deals van te voren afsluiten om de kosten te drukken.

3. Voorpret en teambuilding

Voorpret is het halve werk. Bereid je collega’s voor door met hints ze nieuwsgierig te maken. Hierdoor beginnen ze alvast met de nodige energie aan de dag. Daarnaast is het een aanrader om tijdens het uitjeaan teambuilding te doen. Hierdoor leren de collega’s elkaar op een andere manier kennen. Zo zijn er spellen die gebasseerd zijn op tv-programma’s zoals Wie is de mol? of ga met elkaar naar een Escape Room.

4. Vervoer

Ten slotte is het raadzaam om vervoer te regelen voor de activiteit. Allereerst is het natuurlijk gezellig om met zijn allen naar de activiteit te gaan. Daarnaast hoeven collega’s zelf niet te reizen. Zo kan iedereen ontspannen genieten van het uitje. Bekijk bij de lokale autoverhuur de prijzen en voorwaarden.