3 activiteiten die zorgen voor meer efficiency

Wanneer een bedrijf de zaken efficiënter en beter wil laten verlopen dan kunnen ze een extern bureau inschakelen. Alles wordt dan in kaart gebracht wat er goed gaat, beter kan en waar men beter mee kan stoppen. Het is een manier om inzicht te krijgen in waar er verbeteringskansen zijn op het gebied van efficiency. Het is vaak een hoge investering. Het is ook mogelijk om op een andere manier te kijken wat er beter kan. Graag delen we onze tips.

Doe het zelf?

In plaats van een duur bureau inschakelen is het ook een idee om zelf een actieteam op te richten. Pluk uit meerdere afdelingen mensen bij elkaar en maak een overkoepelend team. Laat ze kijken naar de processen binnen het bedrijf en hoe dit beter kan. Laat vervolgens de actie teamleden vanuit hun eigen team met ideeën komen. Een simpele brainstormsessie kan op die manier een hele waslijst opleveren met punten welke verbeterd kunnen worden. Het is geweldig om te zien wat er mogelijk is en hoe het bedrijf efficiënter kan worden.

Constant and Neverending Improvement

Zorg ervoor dat er een cultuur ontstaat binnen het bedrijf om continu te zoeken naar verbeteringen. Het kan zijn op het gebied van efficiency. Het kan echter ook op een ander vlak. Door echter continu en altijd hiermee bezig te zijn ontstaan er verbeteringen. Wanneer een bedrijf iedere dag 1 procent beter wordt zal dit leiden tot een vooruitgang van 365 procent. Ongekend!

Een feestje geven

Ook kan een bedrijf kiezen om een bedrijfsfeest of teamuitje te organiseren. Het is zo mogelijk om de afdelingen met de hulp van groepsactiviteiten door elkaar te mixen. Er ontstaat een breder draagvlak voor zaken binnen het bedrijf. Ook worden de lijntjes kleiner binnen een bedrijf. Afdelingen zoeken sneller contact. Het zal leiden tot een verbetering van de efficiency van een bedrijf. We weten zeker dat er volop mogelijkheden zijn om met een goed feest meer kansen te krijgen binnen het bedrijf. De kosten zijn vaak fiscaal te verrekenen, waardoor het ook financieel aantrekkelijk is.