Het leukste bedrijfsuitje in Amsterdam: zelf varen op de grachten

Ongeacht of je bedrijf gevestigd is in Amsterdam of niet, er zijn heel veel opties voor bedrijfsuitjes. Eén van de leukste dingen om te doen is misschien wel zelf varen over de grachten. Er zijn hier verschillende opties voor, bijvoorbeeld voor het aantal mensen dat meegaat. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om toch een schipper te laten varen.

Waarom is dit zo’n leuk uitje?

Nou, omdat je zelf de route kunt bepalen en dus zelf bepaalt welke delen van de stad je wilt bekijken vanaf de grachten. Terwijl je geniet van de prachtige omgeving, kun je een hapje en drankje consumeren en gezellig doen met je collega’s.

Wie gaat er varen?

Als een van je collega’s het leuk vindt of meerdere collega’s het leuk vinden om te varen, kunnen zij zelf achter het roer gaan, mits je een kleine boot huurt bij verhuurders zoals Ecoboats Amsterdam. De kapitein moet wel rekening houden met een aantal voorwaarden: hij of zij moet ouder zijn dan achttien jaar, dient nuchter te zijn tijdens dat hij of zij vaart en dient zich te houden aan de vaarregels. Ook mag er geen luide muziek worden afgespeeld op de boot, maar niet-versterkte muziek wordt wel getolereerd.

De mogelijkheden

Er zijn verschillende bedrijven waar je een sloep kunt huren in Amsterdam. Sommige bieden boten van maximaal zeven personenen inclusief de kapitein aan, terwijl andere een maximum van twaalf personen mogelijk maken. De meeste bedrijven zullen al snel een sloep voor twaalf personen nodig hebben. Deze worden al verhuurd voor €50 per uur. Ook wel handig: je krijgt een vaarroute mee.

Daarbij is het natuurlijk fijn als er wat te eten en drinken aan boord is, zonder dat iemand dat mee hoeft te sleuren. Bootverhuurders kunnen vaak ook de catering verzorgen. Dat scheelt ook weer regelwerk!

Ben je ook al enthousiast over dit uitje? Stel dit voor bij degene die het bedrijfsuitje regelt of regel het zelf via sloepverhuur Amsterdam.