Met kunst maak je een belangrijke gebeurtenis echt onvergetelijk

Soms zijn er gebeurtenissen waarvoor je een perfect cadeau wil vinden en misschien is kunst dan niet het eerste waar je aan denkt. Toch zijn kunstwerken iets waar we al millennia door onder de indruk raken, het heeft waarde, het betekent wat en wekt emoties op. Een kunstwerk in een woning maakt het interieur uniek en het zegt wat over de eigenaar. In Nederland hebben we veel erg getalenteerde kunstenaars die hun hart en ziel in een kunstwerk stoppen en zo iets schitterends creëren. En wat is dan mooier om kunst als cadeau te geven en een gebeurtenis te vereeuwigen?

Vereeuwig het met kunst

Het mooie van kunst is dat het altijd gezien wordt als iets van waarde. Financiële waarde staat daar los van. Dat is ook de reden dat kunstwerken vaak generaties lang worden doorgegeven en ook kleinkinderen en achterkleinkinderen het verhaal leren wat er achter steekt. Stel, je geeft kunst cadeau voor een 25 jarig huwelijks jubileum. Het is een bronzen tuinbeeld dat liefde en geborgenheid uitspreekt. De kleinkinderen van het stel zullen dan twee generaties later nog steeds naar het beeld kijken en denken aan opa en oma. Het beeld verhuist van tuin naar tuin en van generatie naar generatie. Dat is iets dat je niet met veel andere cadeaus voor elkaar kunt krijgen.

Een persoonlijk cadeau

Met kunst vereeuwig je een gebeurtenis. Een ander voordeel is dat je er een echt persoonlijk cadeau van kunt maken. Als je de persoon in kwestie goed kent, dan weet je ook wat zijn of haar smaak is, wat ze motiveert en wat ze emotioneel maakt. Je kunt het kunstwerk daar op uitzoeken en het cadeau zo echt persoonlijk maken. Je laat het niet alleen aansluiten bij de smaak en het interieur van deze persoon, maar je spreekt er ook een persoonlijke boodschap mee uit. Heeft iemand een universiteitsdiploma gehaald, dan geef je kunst dat trots uitspreekt. Voor een grote promotie vind je een kunstwerk dat een nieuw pad in het leven uitbeeldt. En een huwelijk vier je door een kunstwerk cadeau te geven waar duidelijk liefde mee wordt uitgedrukt.

Galerieën bezoeken

Een kunstwerk cadeau geven is bijzonder, maar het vinden van het ideale stuk kan lastig zijn. Neem daarom de tijd en bezoek een aantal galerieën en bekijk sculpturen totdat je de kunstenaar gevonden hebt die maakt wat je bedoelt. Plan hier een paar leuke dagjes uit voor in, want de galerieën en beeldentuinen in Nederland zijn vaak zeker de moeite van het bezoeken waard.

Een op maat gemaakt kunstwerk

Heb je een kunstenaar gevonden die aansluit bij wat je in gedachten hebt, maar zie je het perfecte cadeau er nog niet tussen? Vraag dan om kunst op maat en de kunstenaar ontwerpt speciaal voor jou en jouw gelegenheid een kunstwerk. Op die manier heb je echt een uniek cadeau te pakken wat niemand anders heeft en wat exact aansluit bij de smaak van de ontvanger en de gebeurtenis.