Motiveer uw team in 2020

Wist u dat teambuilding het vertrouwen vergroot, de communicatie bevordert, de samenwerking versterkt en conflicten vermindert? Overweegt u het nieuwe jaar goed te beginnen door uw team kennis te laten maken met teambuildingactiviteiten?

Waarom u aan teambuilding zou moeten doen

Er zijn vele redenen om aan teambuilding te doen, van het verminderen van conflicten tot het aanmoedigen van communicatie. Ontdek de verschillende redenen waarom je teambuilding in het nieuwe jaar wilt opnemen.

Verbeter de communicatie

Of er nu wel of niet communicatieproblemen zijn, ze komen vast en zeker naar boven. Herinner je je de speltelefoon? Het laat zien hoe de communicatie in de loop van de tijd verloren kan gaan. De boodschap begint bij de ene persoon, en als het van de ene persoon naar de andere wordt gefluisterd, kan het eindresultaat heel anders zijn. Dit zal je team laten zien dat wanneer ze informatie doorgeven, het belangrijk is om het direct van de bron te horen. Het is gemakkelijk om op de werkplek te vergeten hoe vaak dit kan gebeuren, vooral op verschillende afdelingen. Teambuildingactiviteiten zijn van vitaal belang om de communicatie tussen teams te verbeteren, wat in wezen kan leiden tot snellere en meer positieve resultaten.  Een goed voorbeeld van het versterken van communicatievaardigheden is door middel van Corporate Social Responsibility activiteiten. Dit kan worden bereikt door middel van vrijwilligerswerk, zoals het doneren aan een lokale liefdadigheidsinstelling. Ook actieve bedrijfsuitjes zijn vaak zeer effectief om de communicatie in je team te verbeteren!

Conflicten verminderen

Heeft uw team meerdere conflicten gehad die vervolgens leiden tot vertraging in de productie? Denk aan verschillende spelletjes en oefeningen die vrede en sterkere banden stimuleren. Je zou een speurtocht kunnen houden, teambuilding in een outdoor klimpark kunnen organiseren, als een team paintballen etc. Zo laat je de conflicterende teams samen werken om een bepaald doel te bereiken. Als ze samenwerken en de speurtocht afmaken, samen het klim doel bereiken of de vijand verslaan met paintball, moet er een prijs zijn voor de winnaars.

Vertrouwen opbouwen

Teambuilding omvat het opbouwen van vertrouwen. Als je team elkaar niet lijkt te vertrouwen, kunnen spelletjes die vertrouwen opbouwen de perfecte activiteit zijn. Een snel voorbeeld van een oefening zou zijn om een hindernisbaan in uw omgeving te vinden en uw medewerkers te laten blinddoeken en in de rij te laten staan. Neem een touw waar ze zich aan vastklampen en laat het team samen proberen het hindernissenparcours te navigeren, wat het vertrouwen en de communicatievaardigheden bevordert. In het algemeen wilt u oefeningen kiezen op basis van teamontwikkeling die zich richten op kerncompetenties, zoals vertrouwen, om uw team te verenigen.