Op zoek naar een nieuwe baan?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je op zoek bent naar een nieuwe baan. Misschien ben of word je ontslagen en vraag je jezelf af; hoe nu verder? Het vervolg van ontslag is vaak dat je op zoek moet gaan naar een nieuwe baan. Wil je ergens anders in loondienst of denk je erover om een eigen bedrijf op te starten? Dit zijn allemaal dingen waar je over na moet denken. Een professional kan jou helpen bij het maken van plannen en het nemen van moeilijke beslissingen.

Ontslagbegeleiding voor u en uw werkgever

Het kan voorkomen dat je te maken hebt met dreigend ontslag. Je vraagt jezelf misschien af waarom je ontslagen wordt en je maakt je zorgen over de toekomst. Wat gaat er nu allemaal gebeuren? Soms lijkt ziek melden of procederen een goed idee, maar uiteindelijk gaat dat niemand echt helpen en kost het ook nog eens veel geld en energie. Jij en je werkgever kunnen er ook voor kiezen om met behulp van ontslagbegeleiding op zoek te gaan naar een snelle, passende oplossing. Op deze manier kan er een regeling worden getroffen die vaak voor beide partijen het beste is.

Outplacement bij het vinden van een nieuwe baan

Bij ontslag kan Outplacement ook een goed hulpmiddel zijn. Het is vaak een onderdeel van ontslagbegeleiding. Het houdt in dat je professionele begeleiding krijgt bij het vinden van een nieuwe baan. Wil je opnieuw in loondienst of heb je leuke plannen en ideeën om een eigen bedrijf te gaan starten? Outplacement kan je helpen bij het maken van deze keuzes en helpt jou om te werken aan de toekomst. Vaak heb je d.m.v. deze begeleiding binnen negen maanden al een nieuwe baan.

Loopbaanadvies voor zelfstandigheid

Het wil wel eens voorkomen dat medewerkers te lang bij hetzelfde bedrijf werken, waardoor ze niet doorontwikkelen en (te) goed worden in wat ze doen. Bij reorganisaties van het bedrijf is het lastig om deze mensen intern of extern te herplaatsen. Met loopbaanadvies worden medewerkers begeleid, zodat ze zelf kunnen inspelen op veranderingen en kunnen onderzoeken wie ze zijn en wat ze kunnen. Daarna wordt er gezocht naar een passende positie op de arbeidsmarkt.

Rechtshulp